söndag, maj 10, 2009

Vison 2020 även för den politiska organisationen

Halmstads tre hjärtan Hemstaden-Kunskapsstaden-Upplevelsestaden är visionen som Kommunfullmäktige enades om 2007 och sträcker sig fram till 2020. De övergripande målområdena är nio till antalet och omfattar hela kommunens verksamhet. Meningen är att alla ska jobba åt samma håll i en målstyrd verksamhet. Nu är det dags att omorganisera politiken så att nämnder och förvaltningar på ett ekonomiskt effektivt sätt kan jobba enligt Vision 2020. Om Visionen ska bli trovärdig för medborgarna kan det inte vara som det alltid har varit i politiken.

Kanske ska vi ha färre kommunråd eller kanske fler eller inga alls? Kanske ska vi minska antalet ledamöter i fullmäktige? Kanske ska kommunråden också vara ordförande för ett målområde? Kanske kan man göra på ett nytt sätt för att få bort stuprören mellan olika verksamheter? Kanske kan det leda till fler aktiva politiker som deltar i debatten? Kanske kan skattepengarna räcka till mer verksamhet?

Hp skriver helt riktigt att ”Det är inget välarvoderat uppdrag men ofta otacksamt.” om att vara fritidspolitiker! Hur förändrar vi det? Något som inte fungerar idag skall ju vidareutvecklas och inte bara beklagas. Demokratin och Halmstadborna förtjänar aktiva och debattsugna politiker. Jag ser fram emot det kommande arbetet med att utveckla och omorganisera den politiska organisationen för att ta Halmstad in i framtiden.

Inga kommentarer: