tisdag, december 06, 2011

Facebook, facebook...otyg eller verktyg?

För er som vill (oftare än vad mina sporadiska blogginlägg erbjuder) ta del av vad som händer i min politiska värld? Bli min vän på facebook! Fb är ett mycket bra verktyg och allt fler hittar dit även i jobbsammanhang. Gilla!

På fb är det lätt att kommunicera under resans gång och att delge andra snabba funderingar.

Kanske, kanske ska jag börja twittra.......

3 kommentarer:

Sandlyckan sa...

Bra att du bjuder in till Facebook, men jag tycker inte att du ska begränsa dig dit utan att du kan använda dig av alla tre plattformarna.

Precis som du skriver är Facebook bra för snabba och korta funderingar och man behöver inte ens vara vänner för att ta del av det. Jag ser att du har aktiverat möjligheten att prenumerera på dina uppdateringar. Bra.

Jag tycker faktiskt att du ska använda Twitter också. Det fungerar ungefär som prenumerationen på Facebook och det finns flera verktyg som ger dig möjligheten att posta i både Twitter och på Facebook samtidigt. Varför använda båda? Jo, många (bla jag) har olika flöden på Twitter och Facebook vilket gör att en spridd länk tar olika vägar, vilket ökar spridningen. Det är faktiskt väldigt lite arbete att publicera på båda plattformarna.

Jag tycker även att du ska fortsätta blogga. Har du lite större funderingar som kräver lite mer utrymme kan du använda bloggen. Även här finns verktyg för att automatiskt publicera inläggen på både Twitter och Facebook. Det krävs heller inte särskilt mycket arbete att publicera en länk till ett inlägg manuellt på Twitter och Facebook. Gärna tillsammans med en kommentar. Jag tycker inte att du ska behöva känna att du måste blogga kontinuerligt för att behålla läsare. Om du utnyttjar Facebook och Twitter för att tala om att du har skrivit ett inlägg får ju läsaren reda på det i alla fall.

Kom igen och börja använd. Först i liten skala, sen mer och mer.

Suzanne sa...

Tackar för dina tips! Ska börja Twittra =)

Sandlyckan sa...

Kul! Meddela när du är igång :)