tisdag, januari 16, 2007

Skolverkets inspektion 2006 i Halmstad

Om storleken på barngrupperna i förskolan kan ni läsa på Fatima Svanås (fp) blogg och jag länkar här till Skolverket som har genomfört en inspektion under 2006 av Halmstads skolor. Kommunrapporten tar upp det som är positivt och att det finns många goda exempel. Det är bra men det finns även tyvärr en mängd dåliga exempel.

I den dagliga verksamheten bland de dåliga exemplen finns det många barn/elever som varje dag måste befinna sig i en tuff miljö med allt vad det innebär. I skolverkets rapport finns anmärkning mot bla storleken på barngrupperna i förskolan. Dokumentet heter Dnr 53-2005:3059 om ni surfar in på skolverket.se Inte bara storleken på barngrupperna får anmärkning utan man påpekar stora brister i det pedagogiska arbetets kvalitet. Halmstad har större barngrupper än andra jämförbara kommuner och det är mycket stora variationer. Personaltätheten varierer kraftigt och Skolverket menar att konsekvensanalyser måste ligga till grund för förändringar i barngruppernas storlek.

På måndag börjar mandatperiodens arbete i Barn och Ungdomsnämnden där jag är ledamot. Den nya majoriteten kunde inte få en bättre start än med Skolverkets färska rapport i handen för att påbörja förbättringsarbetet. Alla barn har rätt till en bra skola!

Inga kommentarer: