tisdag, augusti 17, 2010

När tidsmaskinen går bakåt

Diskussionerna i medierna lämnar nu mycket utrymme till Sverigedemokraterna och det debatteras på insändarsidor. Det deklareras på alla håll om att inte ingå samarbete med dem efter valet. Länge täkte jag att dumhet skall tigas ihjäl och förtjänar inget utrymme. För mig är det helt självklart att Folkpartiet står längst ifrån ett sådant ideoligiskt innehåll som SD har och presenterar. Vi är ett parti med en önskan om fri rörlighet för människorna och som gillar EU och internationella perspektiv i tillvaron. Trångsynthet, människors olika värde, rasism, "folkhemsnostalgi á la 1950-tal" och ojämställdhet är inga framgångfaktorer anser jag för 2000-talet. Varför skulle vi vilja inleda samarbete med den värdegrunden? Det faller på sin egen orimlighet!

Vi går till val på att få förtroendet att regera nästa mandatperiod tillsammans med våra allianskollegor!

I Hallandsposten porträttsvit över listettorna till årets val Kommunfullmäktige kom turen idag till SDs kandidat......(går att läsa på hallandsposten.se i morgon den ligger inte ute ännu.)

Jag noterar att tidsmaskinen går bakåt och i hans egna berättelse används uttryck som assimilering, "mångkulturellt bokslut" (?) stigmatisering(av honom själv för medlemskapet i SD??) och vill även avskaffa hemspråksundervisningen (tvärt emot modern forskning) samt genuspedagoger som tvingar tjejer att bli brandmän mot sin vilja.....

Lugn Per Carlsson, deras argument har inte "normaliserats" det kan man läsa i dagens porträtt!
Det är mycket tydligt vad de har för unkna värderingar och stämmer inte de med partiets så bör de byta kandidat!

Inga kommentarer: