torsdag, augusti 26, 2010

Jobbmanifestet, Alliansen 2010-2014

"Alliansens gemensamma syn på människan är att vi tror på människan och hennes inneboende kraft och vilja att ta ansvar. Vår utgångpunkt är att alla människor är olika men har samma människovärde." Följande rader inleder Alliansens gemensamma nationella valmanifest som presenteras idag. Det är döpt till Jobbmanifestet och är en bra plattform att stå på!

Som folkpartist kan jag konstatera att manifestet är en framgång för oss - vi har fått starkt gehör för de frågor som är Folkpartiets politik. För oss är det alltid helt centralt att ta ansvar för statsfinanserna och Alliansens valmanifest genomsyras av ansvar för ekonomin.
I Folkpartiets valmanifest lyftes särskilt tre framtidsutmaningar fram och vi ser nu att de också är en central del av Alliansens valmanifest.
  • Skola och utbildning
  • Jobben
  • Fokus på äldre

Även på en rad andra områden har vi fått gehör för Folkpartiets politik. Detta stämmer väl överens med den lokala plattformen för Alliansen i Halmstad! Nationellt ska jämställdhetsbonusen förenklas och stora satsningar ska även fortsatt göras på jämställdhetsarbete. Avdragsrätt för gåvor införs - solidaritet ska inte beskattas. Givetvis finns det också några frågor där vi inte har nått ända fram. Att Sverige ska ha en ny folkomröstning om euron och att värnskatten ska tas bort fortsätter vi att kämpa för.

Något som känns extra bra är att kommunaliseringen av skolan ska utvärderas, vilket är ett första steg mot ett återförstatligande av skolan. Alla barn har rätt till en likvärdig utbildning och en bra skola. Det ska inte spela någon roll vilken kommun man råkar bo i!

Inga kommentarer: