torsdag, september 16, 2010

Att ta sig friheter på andras bekostnad?

Läser en mycket bra insändare i dagens Hallandsposten som tar upp fackets oinskränkta makt över personal i kommunen. Inom många kommunala jobb förväntas man tillhöra Kommunal och därmed per automatik (S). Betyder det att de med en borglig politisk åsikt icke göre sig besvär att jobba i dessa verksamheter? Förskräcklig tanke och jag hoppas innerligt att så inte är fallet!

Nu kampanjar Kommunal ute i verksamheterna som om det är deras fulla rätt att på betald arbetstid tala om för ALL personal vad de tycker gäller. Att blanda arbete och personal med valrörelse tycker jag kan beskrivas som oetiskt. Men det värsta är att vi är så vana vid det så det passerar. Jag blev glad över insändares som påminner om eländet.

En gång för inte så länge sedan i Kommunfullmäktige ställdes frågan till en ledamot (S) om personen representerade medborgarna eller sina fackliga medlemmar i sitt anförande? Ledamoten förstod inte ens fråga......sorgligt men sant.

Inte undra på att en del av personalen får hicka vid konkurrensutsättning då facklig propaganda som är politisk och partibunden före ett val knappast får ske på betald arbetstid och på bekostnad av brukarnas omsorg....

Inga kommentarer: