måndag, oktober 25, 2010

Nu heter de Anders

För några år sedan konstaterades att det var fler personer som hette Göran än som var kvinnor i näringslivets bolagsstyrelser.

2010 har detta tydligen ändrats - nu heter de Anders!

Mellan varven ropas det om kvotering av kvinnor till de privata bolagen från politiskt håll. Ofta är kvotering ett bra redskap (givetvis med rätt kompetens som grundkrav) för att driva på en process. Kolla in våra grannländer som det hänt intressant saker i de senaste åren.

MEN innan politiken ger sig in i den privata bolagssfären vore det bra om man har sopat rent framför egen dörr. I den offentliga världen finns en hel del bolag och där ser det inte ljusare ut, Halmstad är ett exempel, och jag tror inte vi är unika.......

Här krävs nya tag för att säkerställa breddning av antalet kandidater till nästa nomineringprocess så att det finns många att välja på. Viktiga offentliga uppgifter för kommuner, regioner och nationen ska givetivs skötas av kompetenta personer med olika bakgrund. Kvinnor och män har olika erfarenheter som gynnar utvecklingen - även i den offentliga sfären! Olikhet skapar tillväxt och smarta lösningar för framtiden.

Inga kommentarer: