fredag, november 05, 2010

"En tacksam kvinna kommer inte långt"

Avslutar en intensiv första vecka på den nya mandatperioden med några feministiska inlägg. Det piggar alltid upp att mina medsystrar kommer med nya kreativa och relevanta inlägg kring nutidsfenomen. Läs den här utmärkta artikeln av Jenny Sonesson Ordf.för Liberala Kvinnor i Stockholm. "En tacksam kvinna kommer inte långt" .

Vi har mycket att tacka våra föregångare för. Nämnas bör den riksdagsman från Ängelholm (kommer inte ihåg namnet) som i början av 1900-talet lade en motion om att kvinnor också skulle få rösträtt. Ett motargument i kammarens efterföljande debatt var att man kunde inte ha kvinnor i kammaren för deras klänningar var för vida för gångarna. De skulle helt enkelt inte komma fram........

Det kan man skratta åt idag men liknande intelligenta inlägg kan fortfarande på 2000-talet noteras. Som att kvinnor inte vill ta för sig, inte har samma driv, är elaka mot varandra(och därför inte kan blir chefer) har en medfödd vårdande/omsorgsgivande natur och hormoner som diksvalificerar dem för viktigare funktioner i samhället!

Återstår det lite jobb med förändringsarbetet? Svar - ja!

Trevlig helg!

Inga kommentarer: