fredag, november 26, 2010

I skarpt ljus spricker troll

Gårdagens Kommunfullmäktige här i Halmstad innehöll ett ärende om delegering till Socialnämnden att samordna kommunens insatser för ensamkommande flyktingbarn. Vi ska nu äntligen starta ett HVB-hem för att på ett bra sätt kunna ta emot barn på flykt utan sina föräldrar eller andra släktingar. Det behövs förmyndare till de här barnen så ta gärna kontakt med kommunens Överförmyndarkansli.

En av de nya Sverigedemokraterna vi nu har i Kommunfullmäktige visade upp hela sin repertoar av människosyn. Jag välkomnar diskussionen så att vi offentliget kan vädra deras unkna "nationalism" á la tidigt 1900-tal där de ger sig själva rätten att döma,sortera och värdera människor efter olika värde. Där de anser sig ha rätten att bedöma vilka människor som får vistas var på jordklotet och av vilken anledning. Där argumenten är populistiska och fulla av antydningar samt i relation till en "svenskhet", som de anser sig ha rätten att definiera och specificera......men vad är svenskt? Vitlöken, pizzan och Caffe Latten?

Enligt sagan så spricker stygga troll när de kommer ut i solen! Låt oss gemensamt se till att Sverigedemokraternas "troll" spricker i belysningen från talarstolarna i Kommunfullmäktigesalen under den här mandatperioden.

1 kommentar:

Staver sa...

BRA SUZANNE!