måndag, november 05, 2007

Kriser och drev

Här kommer en bit av Ekdals ledare i söndagens DN. Den handlar om medier och skuld och oskyldiga med tanke på den senaste (m)-avgången. Läs den för den är bra och tänkvärd.


Det är hon inte ensam om. TV 4 gjorde dubbelfel som först fyllde den makthavare man skulle bevaka, och sedan skyddade henne men i praktiken sänkte henne genom att lägga locket på.Anders Pihlblad vittnade till sist om att hans källa hade varit "jävligt glad i hatten". För det fick hon betala med sin karriär, medan reportern enligt egen utsago har fått "många dunkar i ryggen".Något för genusforskningen att bita i.


Reflektioner kring de bortjagade m-kvinnorna är att de hetsas för saker som är ganska "vanliga" egentligen. Betala barnvakter rätt ur egen ficka har väl antagligen hänt ganska ofta i världshistorien och även bland nuvarande äldre manliga politiker. Skillnade är att när deras barn var små så var det inte omoraliskt eller ens en fråga de fick. Att nu som Schenström gå på krogen och bli för berusad händer titt som tätt bland många andra. Sen var det givetvis helt fel om hon nu hade jouren eller om det bara är en efterkonstruktion, man undrar. Det har funnits högt uppsatta politiker och statstjänstemän med kraftiga alkoholproblem som har kunnat köra det racet - utan att behöva avgå. Det har väl varit allmänt känt att i Stockholm Stadshus var det vid alla tillställningar minst en herre som alltid var dyngrak - och frågan är väl om inte det var "tjänsten" fler gånger. Jag menar inte att det är ok att uppträda kraftigt berusad när man har ett ansvarsfullt jobb - men hur kan det bli ett drev av det. Vem startar det? Och varför går festkollegan helskinnad ur det hela?

Det finns nog många m-politiker som av ideologiska skäl inte betalat sin tv-licens. Det grundades i samband med att det kom fria reklamtv-kanaler och debatten var vild om vi skulle ha public service alls (för dem som minns). Sedan så verkar det gå bra att lämpligt bli förkyld när det drevet gick och klara sig med det...........hm. Varför är det bara yngre kvinnor som man har lyckats jaga iväg genom ett massivt drev?

Inga kommentarer: