måndag, november 05, 2007

Kvinnor är ingen "grupp"- vi är halva mänskligheten

Kvinnor är ingen"grupp" som har problem med representationen i politiska församlingar! Kvinnor utgör mer än halva befolkningen OCH kan vara invandrare eller offentliganställda eller vad som helst! Som vanligt skildras just kvinnor som en "grupp" likställd med andra minoriteter istället för ena halvan av den totala samlade mänskligheten.

I Dagens Samhälle #33.2007 kan man läsa: Moderatstämman sa nej till Moderatkvinnornas krav på ett tydligt mål för andelen kvinnor på ledande poster. Partisekreterare Per Schlingman anser inte att det är stämmans sak att precisera ett mål- Det finns fler grupper som är dåligt företrädda på ledande poster, det gäller också invandrare och offentliganställda, säger han.

Solklart fall av dålig insikt hos partisekreteraren och ett fall av "inte här och nu" men "sen" kanske. M-kvinnorna vill ha minst 40% representation till 2010 men diskussionen hamnade tydligen i "kvoteringsköret" vilket fick många att se rött. Kvotering tenderar alltid att handla om att någon utan kompetens skulle hamna i gänget. Men först måste man faktiskt var behörig att söka - sedan kan man kvotera utifrån det underrepresenterade könet.

Nej det blir bakläxa för Schlingman - kvinnor är ingen minoritetsgrupp!

Inga kommentarer: