tisdag, mars 01, 2011

Departementsbesök

I morgon onsdag åker jag tillsammans med representanter för Halmstads två stora utbildningsnämnder (BUN och UAN) Stockholm. Besök på Utbildningsdepartementet och Abetsmarknadsdepartementet väntar. Spännande!

Träff med Utbildningsminister Jan Björklund står på agendan samt diskussioner kring det kommunala (total)ansvaret för att realisera den största reformen i skolans värld sedan vi införde allmän folkskola. Om vi inte gör detta på ett bra sätt ute i kommunerna så blir det inte gjort, så länge som skolan fortsätter att vara kommunal. Det är ett stort ansvar för oss kommunpolitiker för att skapa bra framtidschanser för barn och unga som växer upp just här.

Vi ska även träffa politisk sakkunning i Etableringsreformen som ska lägga en grund till en ny och fungerande integrationspolitik. Jag har som kommunråd aldrig besökt något departement och ser fram emot en givande dag som kommer Halmstad till nytta genom nya kontakter och ett tätare samarbete mellan oss i kommunerna och beslutsfattarna i RIksdagen och Regeringen.

Inga kommentarer: