tisdag, mars 08, 2011

Släpp halva makten över Familjen AB

Idag pratar ALLA jämställdhet och "kvinnofrågor"! Man tittar i backspeglar och en del tyckare menar att vi kommit förbi frågan eftersom tjejer börjar få bättre betyg i skolan, studerar vid universitet/högskolor i större utsträckning, finns tydligen i stora skaror på mellanchefsnivå osv. Man kan skönja ett drag av att det börjar bli lite synd om killarna?

Andra ser att mycket återstår innan vi har en annan maktordning än dagens och där det är ett FÅTAL män som bestämmer över alla andra män och samtliga kvinnor. Män blir fostrade att gilla läget och hitta sin plats i den manliga strukturen i ett "herre på täppan" perspektiv. Kvinnor fostras till dugliga birollsinnehavare, att vara "den andra". Hon ägnar sig åt saker som är "något annat" än det riktiga definierade av män och för män sedan vår kända civilisation grundades och periodvis ivrigt påhejade av kyrkan.

Ännu i ett av världens mest jämställda länder äger och tjänar kvinnor mindre, jobbar mer obetalt, utsätts för mycket mer våld i sina relationer, är mer sjukskrivna, utan makt och inflytande på en rad områden som formar morgondagen!

Att leva ett drägligt liv i västvärlden idag oavsett om man(se där?) är kvinna eller man kräver egen ekonomi för att därefter kunna göra sina val i livet.

Så tjejer, stå emot hemmafrutrenden som håller på att breda ut sig (där försörjning från någon annan är en förutsättning). Släpp på halva makten i hemmet och "definitionsrätten" i Familjen AB men kräv hela lönen och halva makten på jobbet!

Inga kommentarer: