onsdag, mars 23, 2011

Framkomlighet på stan? Inte alls bra!

I måndags kväll hade SVT/Hallandsnytt ett bandat inslag om framkomlighet i Halmstad och Kungsbacka. Jag såg det inte förrens nyss och måste erkänna att jag bli inte imponerad över vinklingen på själva filmandet. Problemet i stort beskrivs bra....vi är långt ifrån klara i samhället!

Det är inslaget visar ju inte på själva problemet eftersom DET handlar om projektet "enkelt avhjälpta hinder" och ombyggnaden till ny gå-gata! Man filmade på en inte ombyggd bit (vilket är ett annat problem i sig) när man skulle ha fokuserat på den stora investeringen som är gjord - där det INTE blev 100% bra!

Vi har alltså i Halmstad byggt om en trafikerad gata till gå-gata och den biten är fin och trevlig på alla sätt och vis. MEN tillgängligheten blev inte löst för att olika intressenter har olika bild av saker och ting! Samarbetsproblem har lett till att alla blev förlorare och det fortfarande inte går att komma in enkelt i en rad affärer!

Det kommer väl att dröja kanske 30 år ytterligare innan just den gatbiten byggs om igen. Då är det tveksamt om alla gjort sitt bästa på den här resa....detta skildrade inte inslaget alls! Synd!

Inga kommentarer: